Шведският  телекомуникационен регулатор забрани използването на оборудване на китайските компании

...
Шведският  телекомуникационен регулатор забрани използването на оборудване на китайските компании
Коментари Харесай

Швеция забрани използването на оборудване на Huawei и ZTE в 5G мрежата си

Шведският  телекомуникационен регулатор забрани потреблението на съоръжение на китайските компании Huawei и ZTE  в 5G мрежата на страната, съобщи Ройтерс.

Шведската работа за пощи и телекомуникации (PTS) разгласи, че дефинира изискванията за издаването на лицензи след оценка, направена от въоръжените сили и службите за сигурност на страната, които са определили Китай като „ една от най-големите закани за Швеция ”.

PTS постанови, че фирмите, които ще вземат участие в търга за 5G честотите през ноември, би трябвало да отстранят оборудването на Huawei и Zte от към този момент съществуващите централни функционалности до 1 януари 2025 година.

Редица европейски държавни управления стегнаха контрола върху достъпа на китайски компании до техните телекомуникационни мрежи от пето потомство на фона на напън от Вашингтон, съгласно който оборудването на Huawei може да бъде употребявано от Пекин за шпионаж.

През юли Англия подреди оборудването на Huawei напълно да бъде отстранено от английската 5G мрежа до 2027 година, като по този метод се трансформира в първата европейска страна, подхванала сходни ограничения.

От Huawei не са дали отговор на искане за коментар от Ройтерс.

„ Тази възбрана оставя телекомуникационните оператори с по-малко избори и съставлява риск от закъснение на въвеждането на 5G в страната “, разяснява Бен Ууд от CCS Insight.

Днешното решение на Стокхолм може да се трансформира в проблем за шведския производител на телекомуникационно съоръжение Ericsson, който печели контракти за доставка на 5G съоръжение от три водещи китайски оператора, в случай че Пекин предприеме реципрочни ограничения.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР